Последен ден предизборна кампания. На прага на вота, ръководството на МВР

...
Последен ден предизборна кампания. На прага на вота, ръководството на МВР
Коментари Харесай

След срещата на ЦИК и МВР: Секции ще се евакуират при реална заплаха

Последен ден предизборна акция. На прага на вота, ръководството на Министерство на вътрешните работи и ЦИК обсъдиха сигурността на изборния развой, в подтекста на серията подправени сигнали за бомби. Решението - евакуация на изборни секции ще има единствено при действителна опасност.
Прочетете още
И от Министерство на вътрешните работи и от ЦИК неведнъж увериха през миналите дни, че няма заплаха за изборния развой след поредицата от дни на бомбени закани към учебни заведения в цялата страна.

Припомняме, че МВР стартира да охранява училищата със секции още от на следващия ден, като в неделя хората с обемни багажи ще бъдат проверявани, само че това ще става отвън секциите. А на следващия ден е ден за размисъл.

„ Въпреки множеството постъпили сигнали нито веднъж не сме намерили предмет, който да наподобява на взривно устройство, тъй че моля хората да бъдат спокойни. Те ще бъдат изведени единствено в обстановка, в която имаме действителни данни да е сложено взривно устройство. Това е единствено на доктрина “, сподели служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, съобщи бтв. 

СИК и РИК са предизвестени на кого да звънят при подозрения. „ Ще дадем инструкции на СИК да бъдат наблюдателни, всички сме влизали в изборно помещение, дамите с дамска чанта, другите с различен багаж “, изясни Камелия Нейкова, ръководител на ЦИК.

В София организацията е под надзор. „ По принцип 24 часа преди изборния ден се поема защитата от полицията във всички учебни заведения, където има изборни секции. Те се затварят откакто бъдат готови, охраняват се от полицията до завършването на избирателен ден има и тръгването на секционните комисии “, сподели и столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Полицейската защита на секциите още от предходния ден е надеждна, споделя и зам.-председателят на комисия във Враца.

„ Важното е да не се опасяваме и незабавно да тръгнем да излизаме вкупом. Важно е да запазим известно хладнокръвие, с цел да може индивидът, който гласоподава в този миг, да си подаде гласа. И едвам тогава, в случай че стане въпрос за евакуация, ще реагираме всички “, разяснява тематиката и зам.-председател на СИК Симона Аврамова.
Обученията на секционните комисии във Враца са завършили преди проблема „ реакция при сигнал за бомба “.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР